Kotlety s restovanou růžičkovou kapustou
Vepřové kotlety s restovanou zeleninou.
-
1h a 25min
25min příprava
60min vaření
-
525 kJ / 125 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny5g
sacharidy8g
tuky8g
Ingredience na
- 4 ks
vepřových kotlet s kostí
- 4 lžíce
sádla
- 6 ks
malých brambor
- stejně velkých
- 1 lžička
soli
- 0.5 hrnku
zelené petrželky
- nakrájené
- 4 lžíce
pažitky
- nakrájené
- 2 ks
sušených rajčat v oleji
- 300 g
růžičkové kapusty
- 2 lžíce
másla
- 2 lžíce
rostlinného oleje
- 1 lžička
žluté kari pasty
Postup přípravy
- Na pánvi, která se dá vložit do trouby rozehřejte 4 lžíce sádla, přidejte kari pastu a promíchejte.
- Kotlety na okrajích nařízněte, osolte je a přidejte je do pánve.
- Kotlety z obou stran opečte.
- Pak je podlijte malým množstvím vody, dejte do trouby, a přikryté pečte 35-40 minut, nebo až budou kotlety měkké.
- Brambory dobře omyjte a uvařte je ve slupce v osolené vodě doměkka. Uvařené brambory sceďte a překrojte je na polovinu.
- Růžičkovou kapustu vařte 5-8 minut v osolené vodě, pak kapustu sceďte, přelijte ledovou vodou a nechte okapat. Kapustu překrojte na poloviny.
- V kastrolu rozehřejte 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, přidejte růžičkovou kapustu, brambory, nasekaná sušená rajčata a vše orestujte.
- K zelenině přidejte nakrájenou petrželku a pažitku.
- Kotlety podávejte se zeleninou.