Prostreno.cz

Kotlety s restovanou růžičkovou kapustou

Vepřové kotlety s restovanou zeleninou.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 525 kJ / 125 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy8g
tuky8g

Ingredience na

  • 4 ks vepřových kotlet s kostí
  • 4 lžíce sádla
  • 6 ks malých brambor - stejně velkých
  • 1 lžička soli
  • 0.5 hrnku zelené petrželky - nakrájené
  • 4 lžíce pažitky - nakrájené
  • 2 ks sušených rajčat v oleji
  • 300 g růžičkové kapusty
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička žluté kari pasty

Postup přípravy

  1. Na pánvi, která se dá vložit do trouby rozehřejte 4 lžíce sádla, přidejte kari pastu a promíchejte.
  2. Kotlety na okrajích nařízněte, osolte je a přidejte je do pánve.
  3. Kotlety z obou stran opečte.
  4. Pak je podlijte malým množstvím vody, dejte do trouby, a přikryté pečte 35-40 minut, nebo až budou kotlety měkké.
  5. Brambory dobře omyjte a uvařte je ve slupce v osolené vodě doměkka. Uvařené brambory sceďte a překrojte je na polovinu.
  6. Růžičkovou kapustu vařte 5-8 minut v osolené vodě, pak kapustu sceďte, přelijte ledovou vodou a nechte okapat. Kapustu překrojte na poloviny.
  7. V kastrolu rozehřejte 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, přidejte růžičkovou kapustu, brambory, nasekaná sušená rajčata a vše orestujte.
  8. K zelenině přidejte nakrájenou petrželku a pažitku.
  9. Kotlety podávejte se zeleninou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kotlety s restovanou růžičkovou kapustou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat