Prostreno.cz

Vepřové maso dušené s houbami

Vepřové maso s houbami a opečenými kostkami chleba.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 781 kJ / 186 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy17g
tuky9g

Ingredience na

  • 700 g vepřové kýty
  • 3 lžíce oleje
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 300 g očištěných čerstvých hub
  • 1 ks cibule
  • 3 lístky šalvěje
  • 2 špetky sušené majoránky
  • 1 lžička bio sypkého kuřecího vývaru
  • 400 ml vody
  • 2 špetky mletého pepře
  • 2 špetky soli
  • 4 plátky chleba - nakrájený na kostky
  • 4 lžíce sádla na opečení chleba

Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejte olej, přidejte oloupanou, nakrájenou cibuli, nakrájený celer a 2 minuty restujte.
  2. Přidejte na kostky nakrájené maso, šalvěj, posypte sypkým vývarem, podlijte vodou a duste doměkka.
  3. Když je maso skoro měkké, přidejte pokrájené houby a duste, až je maso zcela měkké.
  4. Mezitím nakrájejte chleba na kostky a opečte je na sádle.
  5. Maso podle chuti osolte, opepřete a dochuťte majoránkou.
  6. Před podáváním přidejte k masu opečený chléb a podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso dušené s houbami

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat