Prostreno.cz

Vepřová panenka s omáčkou z gorgonzoly

Chuťově nevýraznou vepřovou panenku skvěle doplní sýrová omáčka.

  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 667 kJ / 159 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy14g
tuky8g

Ingredience na

  • 700 g vepřové panenky
  • 1 hrnek panko strouhanky
  • 800 g brambor
  • 400 ml smetany na vaření
  • 120 g rozdrobeného sýra Gorgonzola
  • 0.5 hrnku zelené petrželky - nasekané
  • 4 špetky soli

Postup přípravy

  1. Vepřovou panenku nakrájejte na plátky a lehce naklepejte.
  2. Oloupané brambory nakrájejte na plátky.
  3. Do zapékací misky uložte plátky masa, osolte je a posypte je strouhankou.
  4. Na strouhanku uložte plátky brambor.
  5. V misce rozmíchejte rozdrobený sýr a smetanu. Smetanou přelijte brambory s masem.
  6. Přikryjte, dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte přibližně 40 minut, nebo až je maso měkké.
  7. Podávejte posypané petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    56,07g
  • Sacharidy:

    100,50g
    • Cukry:

      1,63g
  • Tuky:

    54,96g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 159 kcal

19

minut jízdy na kole

15

minut běhu

47

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(35 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(21 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s omáčkou z gorgonzoly

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat