Prostreno.cz

Brambory plněné houbami

Pečené brambory s houbovou omáčkou.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 538 kJ / 128 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy17g
tuky7g

Ingredience na

  • 4 ks velkých brambor
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 400 g směsi čerstvých hub
  • 2 ks šalotky
  • 2 lžíce tmavé instantní jíšky
  • 150 g domácího kuřecího vývaru - nebo zeleninového
  • 120 ml suchého bílého vína
  • 1 špetka kmínu
  • 180 ml 33% smetany
  • 0.5 hrnku čerstvé petrželky - nakrájené
  • Na ozdobu
  • 4 snítky čerstvého kopru

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Brambory důkladně omyjte a na několika místech je propíchejte vidličkou.
  3. Brambory potřete olejem posypte solí, zabalte je do alobalu a pečte v troubě 45 minut, nebo až jsou brambory měkké.
  4. V hrnci rozehřejte olej a máslo.
  5. Přidejte drobně nakrájenou šalotku a nechte ji zesklovatět.
  6. K šalotce nasypte očištěné, nakrájené houby, posypte je kmínem a duste přibližně 10 minut, až se částečně odpaří voda z hub.
  7. Houby zalijte vývarem, vínem a duste dalších 10 minut.
  8. K houbám nasypte instantní jíšku, přilijte smetanu a duste, až omáčka zhoustne.
  9. Nakonec do omáčky vmíchejte nakrájenou petrželku a podle chuti osolte.
  10. Upečené brambory nahoře nařízněte, přelijte omáčkou a podávejte ozdobené čerstvým koprem.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Brambory plněné houbami

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat