45min
30min příprava
15min vaření
667 kJ
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:4g tuky23g sacharidy5g bílkoviny
Obalované plátky lilku pečené v troubě.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
2 ks
lilků
2 hrnky
panko strouhanky
1.5 lžíce
mix koření
- např. texas country, nebo jiné oblíbené
5 lžic
parmezánu
- jemně strouhaného
2 snítky
hladkolisté petrželky
- jemně nakrájené
1 ks
bio citronu
- jemně nastrouhaná kůra
3 špetky
soli
2 lžíce
oleje
K podávání
6 ks
klínků citrónu
Na obalení
3 ks
vajec
- rozšlehaných
80 ml
mléka
120 g
hladké mouky
Postup přípravy
V misce smíchejte strouhanku, parmazán, petrželku, citrónovou kůru, sůl a koření.
V jiné misce rozšlehejte vejce s mlékem a do další misky nasypte mouku.
Plátky lilku obalte z každé strany v mouce, v rozšlehaných vejcích a připravené strouhance. Strouhanku k lilku přitlačte.
Obalený lilek pokládejte na plech vyložený pečícím papírem.
Lilek pokapejte olejem, přikryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě přibližně 40 minut.
Podávejte s klínky citrónu.