Prostreno.cz

Teplý bramborový salát

Bramborový salát s růžičkovou kapustou, sýrem a brusinkami.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 5min

    30min příprava

    35min vaření

  • 573 kJ / 137 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy12g
tuky8g

Ingredience na

  • 80 ml olivového oleje
  • 2 snítky čerstvého tymiánu - pouze lístečky
  • 2 stroužky česneku - prolisovaného
  • 3 špetky mletého pepře
  • 3 špetky soli
  • 1 kg brambor
  • 500 g růžičkové kapusty
  • 2 lžíce sušených brusinek - volitelné
  • 0.5 hrnku pažitky - nasekané
  • 150 g rozdrobeného smetanového sýra
  • Na zálivku
  • 50 ml bílého vinného octa
  • 1 lžička celozrnné hořčice
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička medu
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka mletého pepře

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Olej promíchejte s prolisovaným česnekem, tymiánem, solí a pepřem.
  3. Oloupané brambory nakrájejte na klínky a nasypte je na plech vyložený pečícím papírem.
  4. K bramborám přidejte očištěné, na poloviny překrojené kapustičky.
  5. Zeleninu pokapejte připraveným olejem, přikryjte alobalem a pečte v troubě 35 minut, nebo dokud není zelenina měkká.
  6. Zeleninu během pečení promíchejte.
  7. Ingredience na zálivku prošlehejte v misce.
  8. Měkké brambory a kapustu nasypte do misky, přidejte brusinky, zálivku, rozdrobený sýr, pažitku a salát lehce promíchejte. Hned podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Teplý bramborový salát

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat