1366 kJ
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:25g tuky16g sacharidy8g bílkoviny
Salát ze zelí, pórku a salátové okurky posypaný kešu ořechy.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
600 g
bílého zelí
1 špetka
soli
1 ks
větší salátové okurky
350 g
pórku
- pouze bílá část
2 snítky
koriandru
8 ks
kešu ořechů
0.5 ks
červené chilli papričky bez semínek
- jemně nasekaná
Na zálivku
4 lžíce
citronové šťávy
3 lžíce
sezamového oleje
- nebo ořechového
2 lžíce
olivového oleje
1 lžička
sójové omáčky
1 lžička
zázvoru
- nastrouhaného
2 lžičky
cukru
2 špetky
soli
2 špetky
mletého černého pepře
Postup přípravy
Zelí nakrájejte na velmi tenké nudličky. Zelí nasypte do misky, posypte slabou špetkou soli a rukama důkladně promačkejte. Nechte 30 minut v chladu.
Mezitím opražte nasucho v pánvi kešu ořechy.
K zelí přidejte jemně nakrájený pórek a nakrájenou okurku.
V misce prošlehejte všechny suroviny na zálivku a zeleninu přelijte.
Přidejte nasekaný koriandr a promíchejte.
Před podáváním posypte kešu ořechy.