Prostreno.cz

Zelenina k přípravě dušeného masa

Připravte si domácí sterilovanou zeleninu k přípravě dušeného masa, nebo polévek.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 322 kJ / 77 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy6g
tuky5g

Ingredience na

  • 500 g bílého zelí
  • 2 ks petržele
  • 2 ks větší cibule
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks chilli papričky
  • 2 ks mrkve
  • 1 lžička soli
  • 250 ml bílého vinného octa
  • 100 ml oleje
  • 2 lžíce pískového cukru
  • 100 ml vody
  • 1 lžička práškové hořčice
  • 1 lžíce hořčičných semínek
  • 0.5 lžičky mleté kurkumy

Postup přípravy

  1. Očištěné zelí nakrájejte na nudličky.
  2. Očištěnou petržel, papriku, cibuli, chilli papričku bez semínek a mrkev nakrájejte nadrobno.
  3. Zeleninu nasypte do misky, osolte, promíchejte, přikryjte a nechte přes noc v chladu.
  4. Druhý den zeleninu vymačkejte a tekutinu slijte.
  5. Zeleninu nasypte do hrnce, k zelenině přidejte cukr, vinný ocet, vodu, práškovou hořčici, hořčičná semínka, kurkumu a olej, směs přiveďte k varu a na mírném ohni duste 10 minut.
  6. Ještě horkou směsí naplňte vysterilované horké skleničky, uzavřete víčky a sterilujte 40 minut při 90 °C.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zelenina k přípravě dušeného masa

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat