Prostreno.cz

Polévka z cizrny

Sladká, lehce oříšková chuť cizrny vám určitě zachutná.

10.09.2018 sun
2h a 15min

15min příprava

2h a 0min vaření

408 kJ / 97 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Propláchnutou cizrnu nasypte do hrnce, zalijte 2l vody a nechte přes noc namočenou. Měla by být namočená alespoň 8 hodin.
  2. Druhý den cizrnu slijte, zalijte 1.5 litry vody a uvařte ji s bylinkami doměkka.
  3. Přibližně polovinu odeberte, vyndejte bylinky a rozmixujte ponorným mixérem. Rozmixovanou cizrnu smíchejte s nerozmixovanou.
  4. Do polévky vmíchejte smetanu, dochuťte bio sypkým zeleninovým vývarem, špetkou soli a prolisovaným česnekem.
  5. Polévku podávejte pokapanou ochuceným olejem.

TIP:

Ochucené oleje koupíte v každém supermarketu. Pokud budete vařit cizrnu v tlakovém hrnci, doba vaření se zkrátí skoro o polovinu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    27,00 g
  • Sacharidy:

    83,32 g
    • Cukry:

      17,53 g
  • Tuky:

    193,23 g
  • Vláknina:

    21,16 g

Aktivita pro spálení:

347 kcal
43

minut jízdy na kole

33

minut běhu

103

minut uklízení






Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

voda

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z cizrny

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba