Polévka z máslové dýně
Finská dýňová polévka s čerstvým zelím.
-
60min
25min příprava
35min vaření
-
234 kJ / 55 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny2g
sacharidy6g
tuky2g
Ingredience na
- 600 g
oloupané máslové dýně
- 1.5 lžíce
másla
- 2 ks
cibule
- 2 l
domácího zeleninového vývaru
- nebo vývar z kostky
- 1 špetka
mletého muškátového oříšku
- 2 špetky
soli
- 6 lžic
pražených dýňových semínek
- K podávání
- 300 g
raného bílého zelí
Postup přípravy
- Oloupanou dýni nakrájejte na kostičky.
- V hrnci na másle orestuje oloupanou, nakrájenou cibuli.
- Přidejte nakrájenou dýni, promíchejte, zalijte vývarem a vařte, až je dýně měkká.
- Mezitím nakrájejte zelí na tenké nudličky.
- Polévku rozmixujte, dochuťte muškátovým oříškem a podle chuti solí.
- Polévku podávejte posypanou dýňovými semínky a s nudličkami zelí.