Prostreno.cz

Polévka z máslové dýně

Finská dýňová polévka s čerstvým zelím.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 234 kJ / 55 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy6g
tuky2g

Ingredience na

  • 600 g oloupané máslové dýně
  • 1.5 lžíce másla
  • 2 ks cibule
  • 2 l domácího zeleninového vývaru - nebo vývar z kostky
  • 1 špetka mletého muškátového oříšku
  • 2 špetky soli
  • 6 lžic pražených dýňových semínek
  • K podávání
  • 300 g raného bílého zelí

Postup přípravy

  1. Oloupanou dýni nakrájejte na kostičky.
  2. V hrnci na másle orestuje oloupanou, nakrájenou cibuli.
  3. Přidejte nakrájenou dýni, promíchejte, zalijte vývarem a vařte, až je dýně měkká.
  4. Mezitím nakrájejte zelí na tenké nudličky.
  5. Polévku rozmixujte, dochuťte muškátovým oříškem a podle chuti solí.
  6. Polévku podávejte posypanou dýňovými semínky a s nudličkami zelí.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z máslové dýně

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat