Prostreno.cz

Kuřecí prsa s houbami a chřestem

Dušené kuřecí maso se žampióny a chřestem.

  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 426 kJ / 101 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy4g
tuky6g

Ingredience na

  • 600 g kuřecích prsou
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 ks malé, červené cibule
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 300 g malých žampionů
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 250 ml 33% smetany
  • 1.5 lžíce tmavé instantní jíšky
  • 4 stonky očištěného zeleného chřestu

Postup přípravy

  1. Na oleji nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte osolené, opepřené porce masa a maso z obou stran opečte.
  3. Přidejte na plátky nakrájené žampióny, vývar a duste, až je maso měkké.
  4. K masu přidejte smetanu, jíšku, nakrájený chřest a ještě 10 minut duste.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí prsa s houbami a chřestem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat