Prostreno.cz

Pečená dýně s mátou

Jednoduchý recept na pečenou dýni.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 655 kJ / 156 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy6g
tuky12g

Ingredience na

  • 1 kg dýně - např Hokaido nebo podobný druh menší dýně
  • 3 lžíce hnědého cukru
  • 4 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 špetky mořské soli
  • 4 špetky černého pepře - čerstvě namletého
  • 1 hrst piniových oříšků
  • 4 snítky čerstvé šalvěje

Postup přípravy

  1. Omytou dýni nakrájejte na "klínky". Máslo rozehřejte s olejem, vmíchejte cukr a nasekanou šalvěj.
  2. Na plech s pečícím papírem uložte klínky dýně. Přelijte máslem se šalvějí a pečte v troubě až dýně změkne, ale né zcela. Posypte solí a pepřem. Podávejte teplé.

TIP:

K nákupu se hodí nejlépe dýně těžké, u lehčích počítejte s tím, že jsou spíš plná semínek než očekávané dužiny. Zralou dýni poznáte snadno – její stopka není hladká a zelená, ale zdřevnatělá. Vybírejte vždy nepoškozené plody se stopkou, aby nehnily a nevysychaly. Velmi chutná odrůda dýně je Hokkaidó.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečená dýně s mátou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat