45min
10min příprava
35min vaření
767 kJ
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:18g tuky0g sacharidy0g bílkoviny
Dýně Hokaido je velmi zdravá. Zkuste si ji připravit upečenou s česnekem a pečenými bramborami.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
600 g
dýně Hokaido
4 stroužky
česneku
špetka
pálívé červené papriky
- můžete použít sladkou
sójová omáčka
- kdo nerad, použije pouze sůl
sůl
10 lžic
olivového oleje
Postup přípravy
Rozmačkaný česnek smíchejte s olejem a vymažte zapékací mísu, část ponechte na dýni. Do mísy dejte dýni nakrájenou na podkovy.
Můžete oloupat, ale není potřeba. Dýni lehce poprašte paprikou, zakápněte sójovou omáčkou, případně jen posypejte solí. V tom případě můžete posypat i např. provensálským kořením. Pokapejte zbytkem oleje. Přikryjte a dejte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte asi 20 minut.
Vyndejte, dýni promíchejte, aby spodní část byla nahoře a dopečte. Pečte až je dýně měkká, ale né moc. Podávejte s pečenými bramborami.