Prostreno.cz

Zeleninová polévka s krevetami

Lehce pikantní středomořská zeleninová polévka s krevetami.

  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 340 kJ / 81 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy6g
tuky5g

Ingredience na

  • 300 g mražené zeleniny - dle vlastního výběru
  • 400 g předvařených vyloupaných krevet
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce světlé instantní jíšky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 250 ml smetany na vaření
  • 3 lžíce másla - na přípravu krevet
  • 6 špetek hrubě mletého pepře
  • 3 špetky soli
  • Na posypání
  • 2 ks jarní cibulky - nať

Postup přípravy

  1. Rozmraženou zeleninu krátce orestujte v hrnci na másle.
  2. Zeleninu zalijte vývarem, přidejte smetanu, jíšku a vařte 20 minut. Podle chuti polévku osolte.
  3. V pánvi rozehřejte máslo, přidejte krevety a míchejte 4-6 minut, nebo až jsou krevety hotové.
  4. Krevety jemně osolte .
  5. Polévku podávejte s krevetami, posypanou pepřem a nakrájenou natí jarní cibulky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    43,30g
  • Sacharidy:

    134,80g
    • Cukry:

      15,80g
  • Tuky:

    220,70g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 81 kcal

10

minut jízdy na kole

7

minut běhu

24

minut uklízení



Podobné recepty

Polévka ze žluté cukety

(3 hlasů)
50min
231 kJ

Dýňový krém s gorgonzolou

(1 hlasů)
1h a 5min
304 kJ

Vývar s růžičkovou kapustou

(1 hlasů)
1h a 20min
322 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zeleninová polévka s krevetami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat