Prostreno.cz

Hovězí dušené s rozinkami

Šťavnaté, dušené hovězí maso.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 3h a 0min

    20min příprava

    2h a 40min vaření

  • 499 kJ / 119 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy7g
tuky5g

Ingredience na

  • 1.2 kg hovězího masa - nejlépe zadní
  • 4 lžíce oleje
  • 1 ks větší mrkve
  • 1 ks červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250 ml 100% šťávy z granátového jablka
  • 1 lžíce směsi koření na hovězí maso
  • 100 g velkých rozinek
  • 3 špetky soli
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 2.5 lžíce tmavé instantní jíšky

Postup přípravy

  1. Maso opečte ze všech stran v hrnci na oleji.
  2. Během opékání přidejte k masu oloupanou, nakrájenou cibuli.
  3. Maso podlijte šťávou (můžete použít i například jablečnou 100%), vývarem, přisypte rozinky, celý, oloupaný česnek, posypte kořením, můžete použít například oblíbenou směs na hovězí maso a duste přikryté doměkka.
  4. Když je maso skoro hotové, přidejte k masu na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev.
  5. Maso podle potřeby dochuťte solí a šťávu zahustěte instantní jíškou.

TIP:

Místo rozinek použijte sušené švestky.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí dušené s rozinkami

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat