Prostreno.cz

Pečená roláda z hovězího masa

Hovězí Flank Steak plněný směsí oliv, mangoldu a sýra.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 2h a 25min

    25min příprava

    2h a 0min vaření

  • 1030 kJ / 246 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny17g
sacharidy1g
tuky18g

Ingredience na

  • 800 g hovězího masa - Flank Steak
  • 0.5 hrnku zelených oliv bez pecek
  • 4 lístky mangoldu
  • 1 špetka chilli vloček
  • 1 stroužek česneku
  • 80 g parmezánu - strouhaného
  • 80 ml olivového oleje - nebo dle potřeby
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 300 ml červeného vína

Postup přípravy

  1. V kuchyňském robotu rozmixujte listy mangoldu, česnek, olivy, chilli vločky a sýr. Postupně přidávejte olej, aby vznikla pasta.
  2. Maso rozkrojte ostrým nožem na plát.
  3. Maso naklepejte, osolte, opepřete, potřete připravenou pastou a stočte jako roládu.
  4. Maso vložte do pekáčku, podlijte vínem, přikryjte a pečte v troubě předehřáté na 170 °C doměkka.
  5. Doba se liší podle toho, jak velký kus masa máte a jak dobře je vyzrálé.
  6. Maso můžete připravit i na grilu, grilujte za občasného otáčení 25-30 minut.

TIP:

Flank Steak je jemňoučký kus masa z hovězího pupku přesněji ze spodního šálu. K přípravě receptu můžete použít i jiný druh hovězího masa.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    80,20g
  • Sacharidy:

    115,00g
    • Cukry:

      13,84g
  • Tuky:

    163,68g
  • Vláknina:

    32,00g

Aktivita pro spálení: 246 kcal

30

minut jízdy na kole

23

minut běhu

73

minut uklízení



Podobné recepty

Hovězí na zázvoru

(1 hlasů)
2h a 20min
1065 kJ

Hovězí svíčková s cibulí a jablky

(1 hlasů)
2h a 25min
736 kJ

Masové kuličky plněné sýrem

(1 hlasů)
1h a 15min
1489 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečená roláda z hovězího masa

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat