Prostreno.cz

Pečená roláda z hovězího masa

Hovězí Flank Steak plněný směsí oliv, mangoldu a sýra.

  • 2h a 25min

    25min příprava

    2h a 0min vaření

  • 707 kJ / 169 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy1g
tuky10g

Ingredience na

  • 800 g hovězího masa - Flank Steak
  • 0.5 hrnku zelených oliv bez pecek
  • 4 lístky mangoldu
  • 1 špetka chilli vloček
  • 1 stroužek česneku
  • 80 g parmezánu - strouhaného
  • 80 ml olivového oleje - nebo dle potřeby
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 300 ml červeného vína

Postup přípravy

  1. V kuchyňském robotu rozmixujte listy mangoldu, česnek, olivy, chilli vločky a sýr. Postupně přidávejte olej, aby vznikla pasta.
  2. Maso rozkrojte ostrým nožem na plát.
  3. Maso naklepejte, osolte, opepřete, potřete připravenou pastou a stočte jako roládu.
  4. Maso vložte do pekáčku, podlijte vínem, přikryjte a pečte v troubě předehřáté na 170 °C doměkka.
  5. Doba se liší podle toho, jak velký kus masa máte a jak dobře je vyzrálé.
  6. Maso můžete připravit i na grilu, grilujte za občasného otáčení 25-30 minut.

TIP:

Flank Steak je jemňoučký kus masa z hovězího pupku přesněji ze spodního šálu. K přípravě receptu můžete použít i jiný druh hovězího masa.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečená roláda z hovězího masa

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat