Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Hovězí kostky na víně a bylinkách

lanvin
0hlasů
Hodnotit

4h a 35min

35min příprava

4h a 0min vaření

346 kJ

energetická hodnota na 100g

400 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:4g tuky4g sacharidy6g bílkoviny

Hovězí maso dušené v červeném víně s bylinkami, zeleninou a houbami.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 kg hovězího masa - zadní kýta, loupaná plec
  • 2 ks cibule
  • 0.5 ks pórku - pouze bílá část
  • 3 ks mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 250 g čerstvých hub - nebo sterilovaných
  • 100 g slaniny
  • 500 ml červeného vína
  • 500 ml masového vývaru - domácí, nebo z kostky
  • 2.5 lžíce tmavé instantní jíšky
  • 0.5 svazku směsi bylinek - petrželka, dobromysl, tymián
  • 3 ks bobkového listu
  • 3 lžíce oleje
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  • Očištěné maso nakrájejte na velké kostky.
  • Bylinky svažte potravinářským provázkem.
  • Očištěné houby nakrájejte na velké kousky, pokud použijete sterilované, propláchněte je vodou.
  • Očištěnou mrkev nakrájejte na špalíčky, oloupanou cibuli na plátky a oloupaný česnek na polovinu. Očištěný pórek nakrájejte na plátky.
  • V hrnci na oleji orestujte na kostičky nakrájenou slaninu, přidejte maso, cibuli a maso orestujte ze všech stran.
  • Přidejte česnek, mrkev, pórek, bobkový list, bylinky, podle chuti osolte, opepřete, podlijte vývarem, vínem a zvolna duste, až je maso měkké.
  • Když je maso skoro měkké, přidejte houby. Šťávu zahustěte instantní jíškou.
Plněný pita chléb

Plněný pita chléb

1 hlas
50min 889kJ 90 Kč
Salát z nových brambor

Salát z nových brambor

2 hlasy
45min 250kJ 85 Kč

Podobné recepty

Hovězí plátky na česneku s vinnou omáčkou

Hovězí plátky na česneku s vinnou omáčkou

1 hlas
2h a 20min 668 kJ 230 Kč
Hovězí svíčková s brokolicí

Hovězí svíčková s brokolicí

0 hlasů
55min 746 kJ 400 Kč
Lilek plněný mletým masem

Lilek plněný mletým masem

1 hlas
2h a 15min 646 kJ 200 Kč
Hovězí kostky s houbami

Hovězí kostky s houbami

0 hlasů
2h a 25min 578 kJ 240 Kč
Hovězí maso v portské omáčce

Hovězí maso v portské omáčce

0 hlasů
1h a 25min 537 kJ 200 Kč
Hovězí hrudi dušené v pivu

Hovězí hrudi dušené v pivu

0 hlasů
4h a 35min 379 kJ 480 Kč

Články nejen o vaření