Prostreno.cz

Hovězí kostky na víně a bylinkách

Hovězí maso dušené v červeném víně s bylinkami, zeleninou a houbami.

  • 4h a 35min

    35min příprava

    4h a 0min vaření

  • 538 kJ / 128 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy12g
tuky5g

Ingredience na

  • 1 kg hovězího masa - zadní kýta, loupaná plec
  • 2 ks cibule
  • 0.5 ks pórku - pouze bílá část
  • 3 ks mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 250 g čerstvých hub - nebo sterilovaných
  • 100 g slaniny
  • 500 ml červeného vína
  • 500 ml masového vývaru - domácí, nebo z kostky
  • 2.5 lžíce tmavé instantní jíšky
  • 0.5 svazku směsi bylinek - petrželka, dobromysl, tymián
  • 3 ks bobkového listu
  • 3 lžíce oleje
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Očištěné maso nakrájejte na velké kostky.
  2. Bylinky svažte potravinářským provázkem.
  3. Očištěné houby nakrájejte na velké kousky, pokud použijete sterilované, propláchněte je vodou.
  4. Očištěnou mrkev nakrájejte na špalíčky, oloupanou cibuli na plátky a oloupaný česnek na polovinu. Očištěný pórek nakrájejte na plátky.
  5. V hrnci na oleji orestujte na kostičky nakrájenou slaninu, přidejte maso, cibuli a maso orestujte ze všech stran.
  6. Přidejte česnek, mrkev, pórek, bobkový list, bylinky, podle chuti osolte, opepřete, podlijte vývarem, vínem a zvolna duste, až je maso měkké.
  7. Když je maso skoro měkké, přidejte houby. Šťávu zahustěte instantní jíškou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí kostky na víně a bylinkách

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat