Prostreno.cz

Hovězí plátky na česneku s vinnou omáčkou

Dušené plátky hovězího masa na másle a česneku s červeným vínem.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 698 kJ / 166 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy11g
tuky8g

Ingredience na

  • 800 g hovězího masa na dušení - plec, krk, kýta, roštěná
  • 4 špetky soli
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 120 g másla
  • 10 stroužků česneku - podle chuti méně
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 400 ml červeného vína
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Maso nakrájejte na plátky, osolte je a obalte v hladké mouce.
  3. V kastrolu vhodném na pečení v troubě, nebo v pekáčku rozehřejte olej, máslo a maso orestujte spolu s jemně nakrájenou cibuli.
  4. Přidejte celé, oloupané stroužky česneku, snítky bylinek, vývar, víno, přikryjte a duste v troubě doměkka.
  5. Měkké maso a snítky bylinek vyndejte a omáčku zredukujte na polovinu.
  6. Pokud chcete mít omáčku hustou, zahustěte ji lžíci kukuřičného škrobu, který rozmíchejte v několika lžících vody.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí plátky na česneku s vinnou omáčkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat