Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Hovězí plátky na česneku s vinnou omáčkou

sun
1hlas
Hodnotit

2h a 20min

20min příprava

2h a 0min vaření

667 kJ

energetická hodnota na 100g

230 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:8g tuky10g sacharidy9g bílkoviny

Dušené plátky hovězího masa na másle a česneku s červeným vínem.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 800 g hovězího masa na dušení - plec, krk, kýta, roštěná
  • 4 špetky soli
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 120 g másla
  • 10 stroužků česneku - podle chuti méně
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 400 ml červeného vína
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky

Postup přípravy

  • Troubu předehřejte na 180 °C.
  • Maso nakrájejte na plátky, osolte je a obalte v hladké mouce.
  • V kastrolu vhodném na pečení v troubě, nebo v pekáčku rozehřejte olej, máslo a maso orestujte spolu s jemně nakrájenou cibuli.
  • Přidejte celé, oloupané stroužky česneku, snítky bylinek, vývar, víno, přikryjte a duste v troubě doměkka.
  • Měkké maso a snítky bylinek vyndejte a omáčku zredukujte na polovinu.
  • Pokud chcete mít omáčku hustou, zahustěte ji lžíci kukuřičného škrobu, který rozmíchejte v několika lžících vody.
Brambory s čedarem

Brambory s čedarem

2 hlasy
1h a 30min 678kJ 140 Kč
Polévka s růžičkovou kapustou

Polévka s růžičkovou kapustou

2 hlasy
55min 387kJ 120 Kč

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Podobné recepty

Hovězí plátky se žampiony a šalotkou

Hovězí plátky se žampiony a šalotkou

0 hlasů
1h a 50min 242 kJ 280 Kč
Hovězí plátky plněné chřestem

Hovězí plátky plněné chřestem

2 hlasy
30min 875 kJ 290 Kč
Hovězí nudličky se zeleninou

Hovězí nudličky se zeleninou

2 hlasy
40min 733 kJ 160 Kč
Plněné hovězí plátky

Plněné hovězí plátky

0 hlasů
60min 937 kJ 145 Kč
Pečená hovězí roštěná

Pečená hovězí roštěná

1 hlas
1h a 50min 311 kJ 400 Kč
Dušené hovězí maso s karotkou a bramborami

Dušené hovězí maso s karotkou a bramborami

2 hlasy
2h a 25min 355 kJ 280 Kč

Články nejen o vaření