Prostreno.cz

Květákový nákyp

Kdo má rád nákypy, určitě si pochutná.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 412 kJ / 98 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy8g
tuky4g

Ingredience na

  • 1 ks velkého květáku
  • 2 ks rozšlehaných vajec
  • 1 ks větší mrkve
  • 1 ks cibule
  • 2 ks rajčat - oloupaných
  • 2 ks brambor
  • 2 lžíce jemné krupice
  • 150 g tvrdého sýra - podle vlastního výběru
  • 1 lžička soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 0.5 svazku směsi oblíbených bylinek
  • 0.5 hrnku pažitky - nasekané
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Květák rozeberte na růžičky a v osolené vodě ho uvařte doměkka.
  2. Měkký květák sceďte, nasypte ho do velké misky a rozšťouchejte.
  3. Troubu předehřejte na 180 °C.
  4. Do misky ke květáku nahrubo nastrouhejte očištěnou mrkev a oloupané brambory.
  5. Přidejte nasekané bylinky, drobně nakrájenou cibuli, nasekaná rajčata, nastrouhaný sýr, krupici, vejce, podle chuti osolte, opepřete a promíchejte. Pokud je směs příliš vodnatá, lehce ji vymačkejte a slijte.
  6. Směs rozprostřete do vymazané zapékací misky.
  7. Pečte v předehřáté troubě 35-40 minut.
  8. Podávejte posypané pažitkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Květákový nákyp

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat