Prostreno.cz

Květákový nákyp

Kdo má rád nákypy, určitě si pochutná.

25.10.2018 lanvin
1h a 30min

30min příprava

60min vaření

531 kJ / 126 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Květák rozeberte na růžičky a v osolené vodě ho uvařte doměkka.
  2. Měkký květák sceďte, nasypte ho do velké misky a rozšťouchejte.
  3. Troubu předehřejte na 180 °C.
  4. Do misky ke květáku nahrubo nastrouhejte očištěnou mrkev a oloupané brambory.
  5. Přidejte nasekané bylinky, drobně nakrájenou cibuli, nasekaná rajčata, nastrouhaný sýr, krupici, vejce, podle chuti osolte, opepřete a promíchejte. Pokud je směs příliš vodnatá, lehce ji vymačkejte a slijte.
  6. Směs rozprostřete do vymazané zapékací misky.
  7. Pečte v předehřáté troubě 35-40 minut.
  8. Podávejte posypané pažitkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    68,57 g
  • Sacharidy:

    194,76 g
    • Cukry:

      19,73 g
  • Tuky:

    129,39 g
  • Vláknina:

    41,00 g

Aktivita pro spálení:

126 kcal
15

minut jízdy na kole

12

minut běhu

37

minut uklízení





Podobné recepty

Zapečená letní zelenina

(1 hlasů)
1h a 15min
239 kJ

Vepřové plátky ve smetanové omáčce

(1 hlasů)
1h a 30min
831 kJ

Brambory plněné houbami

(1 hlasů)
1h a 30min
885 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Květákový nákyp

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba