Prostreno.cz

Husa plněná hruškami

Vyzkoušejte pečenou husu plněnou hruškami a pomerančem.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 4h a 20min

    20min příprava

    4h a 0min vaření

  • 729 kJ / 174 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy16g
tuky7g

Ingredience na

  • 1200 g celé husy
  • 2 ks cibule
  • 2 ks menších hrušek
  • 1 ks bio pomeranče
  • 0.5 lžičky mleté skořice
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 ks badyánu

Postup přípravy

  1. Očištěnou husu na několika místech na kůži nařízněte nožem a husu na povrchu i vevnitř osolte.
  2. Hrušky omyjte, zbavte jádřinců, nakrájejte je na čtvrtky a posypte je skořicí.
  3. Oloupanou cibuli nakrájejte na klínky. Hrušky vložte dovnitř husy, přidejte překrojený pomeranč a badyán.
  4. Husu položte do pekáčku (nohy můžete svázat provázkem), kolem nasypte cibuli, podlijte vývarem, přikryjte a pečte doměkka.
  5. Nejdříve pečte 15 minut na 220 °C, pak snižte teplotu na 180 °C.
  6. Během pečení husu minimálně jednou otočte a podlévejte výpekem. Husu dopečte odkrytou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Husa plněná hruškami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat