Prostreno.cz

Husa na portském víně

Husa pečená na zelenině s vínem.

11.11.2013 lanvin
4h a 20min

20min příprava

4h a 0min vaření

101 kJ / 24 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Omytou husu potřete důkladně zvenku i zevnitř solí a pepřem, dovnitř vložte na silnější plátky nakrájenou kůru pomeranče a citrónu, kuličky nového koření a snítky tymiánu.
  2. Do pekáče dejte očištěnou, nakrájenou mrkev, oloupanou nakrájenou cibuli a pórek nakrájený na větší kousky.
  3. Vše podlijte vínem, přikryjte a pečte v troubě vyhřáté na 160 °C přibližně 4 hodiny.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    51,05 g
  • Sacharidy:

    193,10 g
    • Cukry:

      32,20 g
  • Tuky:

    46,35 g
  • Vláknina:

    80,00 g

Aktivita pro spálení:

24 kcal
3

minut jízdy na kole

2

minut běhu

7

minut uklízení





Podobné recepty

Pečená kachna se zelím

(23 hlasů)
2h a 30min
250 kJ

Medová kachna

(22 hlasů)
2h a 0min
231 kJ

Sváteční kachna s brusinkovým džemem

(18 hlasů)
2h a 15min
341 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

mrkev

41 kcal / 100g
B0,94 g
S9 g
T0,35 g

pomeranč

47 kcal / 100g
B0,91 g
S11 g
T0,15 g

tymián

101 kcal / 100g
B5 g
S24 g
T1 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Husa na portském víně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba