Prostreno.cz

Husa na portském víně

Husa pečená na zelenině s vínem.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 4h a 20min

    20min příprava

    4h a 0min vaření

  • 632 kJ / 151 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy3g
tuky7g

Ingredience na

  • 1,5-2 kg celé husy
  • 5 kuliček nového koření
  • 6 snítek tymiánu
  • 1 lžíce hrubé soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře
  • 600 ml červeného vína - nejlépe Portského
  • 1 ks pomeranče
  • 1 ks citrónu
  • 2 ks bílé cibule
  • 1 ks pórku
  • 3 ks mrkve

Postup přípravy

  1. Omytou husu potřete důkladně zvenku i zevnitř solí a pepřem, dovnitř vložte na silnější plátky nakrájenou kůru pomeranče a citrónu, kuličky nového koření a snítky tymiánu.
  2. Do pekáče dejte očištěnou, nakrájenou mrkev, oloupanou nakrájenou cibuli a pórek nakrájený na větší kousky.
  3. Vše podlijte vínem, přikryjte a pečte v troubě vyhřáté na 160 °C přibližně 4 hodiny.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Husa na portském víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat