Prostreno.cz

Vepřový bůček se sušenými švestkami

Vepřové maso se sušenými švestkami, meruňkami, mandlemi a medem.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 1288 kJ / 307 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy49g
tuky11g

Ingredience na

  • 1.5 kg vepřového bůčku bez kosti - libového
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce pikantní hořčice
  • 1 ks malé tyčinky skořice
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 10 ks hřebíčku
  • 5 špetek soli
  • 5 špetek mletého pepře
  • 20 ks sušených švestek
  • 6 ks sušených meruněk
  • 4 lžíce másla
  • 300 ml červeného vína
  • 200 ml masového vývaru
  • 80 g plátků mandlí

Postup přípravy

  1. Švestky a meruňky důkladně propláchněte teplou vodou. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Bůček na několika místech nařízněte nožem.
  3. Smíchejte sůl, pepř, hořčici, hřebíček, sojovou omáčku a med.
  4. Směsi potřete maso a směs důkladně vetřete do masa.
  5. Z masa vytvarujte váleček, nebo šišku a maso ovažte potravinářským provázkem.
  6. Maso vložte do pekáčku, kolem masa nasypte švestky a meruňky, několik švestek můžete vložit i do zářezů v mase.
  7. Přidejte víno, vývar, skořici, mandle a přikryté duste v troubě doměkka.
  8. Po upečení masa vmíchejte do výpeku ledové máslo.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Vepřový bůček se sušenými švestkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat