Válečky z jehněčího masa
Jehněčí maso s meruňkami a mandlemi.
-
1h a 10min
25min příprava
45min vaření
-
600 kJ / 143 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny8g
sacharidy5g
tuky11g
Ingredience na
- 700 g
mletého jehněčího masa
- 50 g
nasekaných mandlí
- 50 g
sušených meruněk
- nadrobno nakrájených
- 1 ks
cibule
- drobně nakrájená
- 4 lístky
čerstvé lístky máty
- jemně nasekané
- 1 ks
malé chilli papričky
- drobně nasekané
- 1 lžička
mleté kurkumy
- 1 špetka
skořice
- 4 špetky
soli
- 2 lžíce
citronové šťávy
Postup přípravy
- Všechny ingredience smíchejte v misce.
- Směs rozdělte na 10-12 porcí.
- Rukama namočenýma ve studené vodě vytvarujte na 10-12 špejlí váleček.
- Maso zvolna opečte v pánvi na oleji, nebo na grilu a ihned podávejte.