Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Jehněčí na olivách

lanvin
2hlasy
Hodnotit

2h a 0min

30min příprava

1h a 30min vaření

633 kJ

energetická hodnota na 100g

480 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:12g tuky1g sacharidy7g bílkoviny

Neochutnat na jaře jehněčí maso by byla škoda.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 80 ml octa balsamico
  • 80 ml olivového oleje
  • 1,2 kg jehněčí kýty
  • 1,5 lžičky soli
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 250 g žampionů
  • 1 svazek směsi oblíbených bylinek
  • 80 g oliv - nakrájených na plátky
  • 300 ml červeného vína

Postup přípravy

  • Maso dejte do pekáčku.
  • Olej a ocet balsamico smíchejte a maso potřete.
  • Maso osolte, opepřete, kolem masa rozložte bylinky, maso přikryjte a nechte v chladu 24 hodin marinovat.
  • Maso podlijte vínem a dejte do trouby předehřáté na 180 °C, pečte 60 minut.
  • K masu přidejte olivy, nakrájené žampiony a pečte ještě přibližně 30 minut.
Batátová polévka se špenátem

Batátová polévka se špenátem

3 hlasy
55min 344kJ 99 Kč
Bramborový salát s jogurtem

Bramborový salát s jogurtem

4 hlasy
45min 408kJ 55 Kč

Podobné recepty

Jehněčí kotlety na zelenině a bílém víně

Jehněčí kotlety na zelenině a bílém víně

1 hlas
1h a 55min 572 kJ 240 Kč
Dušené jehněčí maso se smetanou

Dušené jehněčí maso se smetanou

3 hlasy
1h a 20min 680 kJ 230 Kč
Jehněčí kari

Jehněčí kari

1 hlas
1h a 50min 500 kJ 240 Kč
Marocké jehněčí

Marocké jehněčí

2 hlasy
2h a 30min 660 kJ 350 Kč
Jehněčí kotletky se zeleninou

Jehněčí kotletky se zeleninou

1 hlas
1h a 25min 625 kJ 240 Kč
Jehněčí se špenátem a fazolkami

Jehněčí se špenátem a fazolkami

1 hlas
60min 775 kJ 420 Kč

Články nejen o vaření