Prostreno.cz

Jehněčí na olivách

Neochutnat na jaře jehněčí maso by byla škoda.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 2h a 0min

    30min příprava

    1h a 30min vaření

  • 633 kJ / 151 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy1g
tuky12g

Ingredience na

  • 80 ml octa balsamico
  • 80 ml olivového oleje
  • 1,2 kg jehněčí kýty
  • 1,5 lžičky soli
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 250 g žampionů
  • 1 svazek směsi oblíbených bylinek
  • 80 g oliv - nakrájených na plátky
  • 300 ml červeného vína

Postup přípravy

  1. Maso dejte do pekáčku.
  2. Olej a ocet balsamico smíchejte a maso potřete.
  3. Maso osolte, opepřete, kolem masa rozložte bylinky, maso přikryjte a nechte v chladu 24 hodin marinovat.
  4. Maso podlijte vínem a dejte do trouby předehřáté na 180 °C, pečte 60 minut.
  5. K masu přidejte olivy, nakrájené žampiony a pečte ještě přibližně 30 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí na olivách

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat