Prostreno.cz

Treska s pomerančovou šťávou

Ryba s pomerančovou šťávou a tymiánem. Kůra z běžně prodávaných pomerančů je chemicky ošetřená, na tento recept proto kupte raději bio pomeranče.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 323 kJ / 77 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny16g
sacharidy3g
tuky0g

Ingredience na

  • 1 kg chlazené tresky - případně mražené
  • 200 ml čerstvé pomerančové šťávy
  • 2.5 lžíce pomerančové kůry - nastrouhané na hrubém struhadle
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžičky hrubě mletého pepře
  • 1.5 lžíce sušeného tymiánu

Postup přípravy

  1. Rybu nakrájejte na porce a uložte ji do zapékací misky.
  2. Rybu přelijte pomerančovou šťávou, osolte ji, posypte pepřem, tymiánem a pomerančovou kůrou.
  3. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 30-35 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,10g
  • Sacharidy:

    117,10g
    • Cukry:

      15,20g
  • Tuky:

    4,70g
  • Vláknina:

    39,00g

Aktivita pro spálení: 77 kcal

9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

22

minut uklízení



Podobné recepty

Mořská štika na bylinkách

(1 hlasů)
35min
617 kJ

Hřebenatky s citronovým přelivem

(5 hlasů)
35min
666 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Treska s pomerančovou šťávou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat