Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Hřebenatky s citronovým přelivem

sun
2hlasy
Hodnotit

35min

20min příprava

15min vaření

658 kJ

energetická hodnota na 100g

450 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:10g tuky2g sacharidy14g bílkoviny

Hřebenatky překvapí svou jemnou chutí, která může připomínat chuť ořechů. Je to poměrně drahá záležitost, ale skvělá ke slavnostní příležitosti.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 500 g očištěných hřebenatek - nejlépe chlazené
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého bílého pepře
  • 2 lžíce másla
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku čerstvé petrželky - nakrájené
  • 100 g parmezánu - nahrubo nastrouhaného
  • Na přeliv
  • 3 lžíce másla
  • 1 stroužek česneku - prolisovaného
  • 1.5 lžíce citronové kůry - nastrouhané
  • 4 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy

  • V rendlíku rozehřejte 3 lžíce másla, přidejte citronovou kůru, citronovou šťávu a prolisovaný česnek, přiveďte k varu pak odstavte z ohně.
  • V pánvi rozehřejte 2 lžíce másla, vložte hřebenatky, osolte je, opepřete a restujte je z každé strany minutu až minutu a půl do zlatohněda. Mušle by měla zůstat uvnitř sklovitá, neměla by být zcela propečená – jen tak bude šťavnatá a vynikne její jemná chuť.
  • Mušle rozdělte na nahřáté talíře, pokapejte je citronovým přelivem a posypte sýrem a petrželkou.
  • Podávejte nejlépe se zeleninou.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

7 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

4 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Ryba v kořeněné krustě

Ryba v kořeněné krustě

3 hlasy
45min 576 kJ 250 Kč
Ryby dušené na víně

Ryby dušené na víně

0 hlasů
1h a 5min 369 kJ 150 Kč
Ryba s citronovou omáčkou

Ryba s citronovou omáčkou

3 hlasy
50min 768 kJ 180 Kč
Pstruzi ve slaninovém kabátku

Pstruzi ve slaninovém kabátku

2 hlasy
55min 1570 kJ 360 Kč
Ryby dušené s bylinkami

Ryby dušené s bylinkami

0 hlasů
45min 376 kJ 280 Kč
Rybí filé s rajčaty

Rybí filé s rajčaty

2 hlasy
40min 357 kJ 95 Kč

Články nejen o vaření