Prostreno.cz

Hřebenatky s citronovým přelivem

Hřebenatky překvapí svou jemnou chutí, která může připomínat chuť ořechů. Je to poměrně drahá záležitost, ale skvělá ke slavnostní příležitosti.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 678 kJ / 162 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy3g
tuky10g

Ingredience na

  • 500 g očištěných hřebenatek - nejlépe chlazené
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého bílého pepře
  • 2 lžíce másla
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku čerstvé petrželky - nakrájené
  • 100 g parmezánu - nahrubo nastrouhaného
  • Na přeliv
  • 3 lžíce másla
  • 1 stroužek česneku - prolisovaného
  • 1.5 lžíce citronové kůry - nastrouhané
  • 4 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy

  1. V rendlíku rozehřejte 3 lžíce másla, přidejte citronovou kůru, citronovou šťávu a prolisovaný česnek, přiveďte k varu pak odstavte z ohně.
  2. V pánvi rozehřejte 2 lžíce másla, vložte hřebenatky, osolte je, opepřete a restujte je z každé strany minutu až minutu a půl do zlatohněda. Mušle by měla zůstat uvnitř sklovitá, neměla by být zcela propečená – jen tak bude šťavnatá a vynikne její jemná chuť.
  3. Mušle rozdělte na nahřáté talíře, pokapejte je citronovým přelivem a posypte sýrem a petrželkou.
  4. Podávejte nejlépe se zeleninou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hřebenatky s citronovým přelivem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat