Prostreno.cz

Platýs na bílém víně

Ryba dušená na másle se zeleným pepřem. Halibut - zvaný také platýs černý, patří k nejchutnějším a nejvýživnějším mořským rybám.

28.11.2018 Mikeš
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

533 kJ / 127 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Ve velké pánvi rozehřejte sádlo a máslo.
  2. Přidejte oloupanou, na silné plátky nakrájenou cibuli, nové koření, víno a vařte, až se víno zredukuje na polovinu.
  3. Do vína vložte osolené porce ryby, posypte je mletou paprikou, zeleným pepřem, přidejte smetanu ve které rozmíchejte jíšku a duste 15-20 minut.
  4. Před podáváním posypte nakrájenou cibulkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    174,58 g
  • Sacharidy:

    86,99 g
    • Cukry:

      23,50 g
  • Tuky:

    134,48 g
  • Vláknina:

    16,00 g

Aktivita pro spálení:

612 kcal
76

minut jízdy na kole

58

minut běhu

182

minut uklízení





Podobné recepty

Candát v pomerančové šťávě

(2 hlasů)
45min
376 kJ

Losos v pečícím papíru

(3 hlasů)
50min
834 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

nové koření

265 kcal / 100g
B3 g
S52 g
T5 g

smetana

337 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T35 g

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g

jarní cibulka

32 kcal / 100g
B1 g
S7 g
T0,2 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Platýs na bílém víně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba