Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Platýs na bílém víně

Mikeš
0hlasů
Hodnotit

1h a 5min

20min příprava

45min vaření

370 kJ

energetická hodnota na 100g

450 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:4g tuky3g sacharidy8g bílkoviny

Ryba dušená na másle se zeleným pepřem. Halibut - zvaný také platýs černý, patří k nejchutnějším a nejvýživnějším mořským rybám.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 800 g platýse, nebo jiné bílé ryby - cca 4 porce
  • 1 lžíce sádla
  • 2 lžíce másla
  • 2 ks cibule
  • 350 ml bílého vína
  • 2 lžíce zeleného pepře ve slaném nálevu
  • 5 kuliček nového koření
  • 4 špetky soli
  • 0.5 lžičky mleté sladké papriky
  • 200 ml smetany
  • 2 lžíce světlé instantní jíšky
  • 1 ks lahůdkové cibulka s natí

Postup přípravy

  • Ve velké pánvi rozehřejte sádlo a máslo.
  • Přidejte oloupanou, na silné plátky nakrájenou cibuli, nové koření, víno a vařte, až se víno zredukuje na polovinu.
  • Do vína vložte osolené porce ryby, posypte je mletou paprikou, zeleným pepřem, přidejte smetanu ve které rozmíchejte jíšku a duste 15-20 minut.
  • Před podáváním posypte nakrájenou cibulkou.
Květákový salát s jablky

Květákový salát s jablky

60min 260kJ 120 Kč

Podobné recepty

Candát v pomerančové šťávě

Candát v pomerančové šťávě

0 hlasů
45min 310 kJ 220 Kč
Treska dušená s barevnou paprikou

Treska dušená s barevnou paprikou

0 hlasů
50min 1243 kJ 320 Kč
Losos v pečícím papíru

Losos v pečícím papíru

3 hlasy
50min 875 kJ 210 Kč
Thajské rybí kuličky

Thajské rybí kuličky

1 hlas
1h a 25min 514 kJ 170 Kč
Štika na šampaňském

Štika na šampaňském

2 hlasy
1h a 5min 690 kJ 320 Kč
Krevety s ananasem, paprikou a rybí omáčkou

Krevety s ananasem, paprikou a rybí omáčkou

0 hlasů
25min 508 kJ 250 Kč

Články nejen o vaření