Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Rybí filé s fenyklem a mrkví

Mikeš
0hlasů
Hodnotit

1h a 30min

30min příprava

60min vaření

640 kJ

energetická hodnota na 100g

560 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:9g tuky5g sacharidy8g bílkoviny

Rybí filé ze dvou druhů ryb s dušenou zeleninou.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 450 g chlazeného filé lososa - cca 3 porce
  • 450 g chlazené filé z tresky - cca 3 porce
  • 2 ks šalotky
  • 6 lžic másla
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks čerstvého fenyklu
  • 2 ks mrkve
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • Na omáčku
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 200 ml 33% smetany
  • 0.5 hrnku zelené petrželky - nasekané
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky bílého mletého pepře

Postup přípravy

  • Na 3 lžících másla poduste očištěný, na plátky nakrájený fenykl, oloupanou, nakrájenou šalotku a očištěnou na kolečka nakrájenou mrkev, duste přibližně 10-15 minut. Zeleninu podle chuti osolte a opepřete.
  • Ze tří lžic másla a hladké mouky připravte světlou jíšku.
  • Jíšku zalijte smetanou, osolte, opepřete a vařte na mírném ohni 10 minut.
  • Do omáčky vmíchejte nasekanou petrželku.
  • Porce ryby osolte, opepřete a opečte je zvolna na zbývajícím rozehřátém másle s olejem.
  • Ryby podávejte s omáčkou a dušenou zeleninou.
Smoothie s banánem a mandlovým mlékem

Smoothie s banánem a mandlovým mlékem

3 hlasy
25min 1527kJ 70 Kč
Koláč s kokosem

Koláč s kokosem

11 hlasů
1h a 10min 1354kJ 99 Kč

Podobné recepty

Treska dušená s barevnou paprikou

Treska dušená s barevnou paprikou

0 hlasů
50min 1239 kJ 320 Kč
Losos v pečícím papíru

Losos v pečícím papíru

2 hlasy
50min 875 kJ 210 Kč
Thajské rybí kuličky

Thajské rybí kuličky

1 hlas
1h a 25min 497 kJ 170 Kč
Štika na šampaňském

Štika na šampaňském

2 hlasy
1h a 5min 690 kJ 320 Kč
Krevety s ananasem, paprikou a rybí omáčkou

Krevety s ananasem, paprikou a rybí omáčkou

0 hlasů
25min 508 kJ 250 Kč
Kreolský kastrol

Kreolský kastrol

0 hlasů
1h a 15min 376 kJ 280 Kč

Články nejen o vaření