30min
10min příprava
20min vaření
1375 kJ
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:33g tuky1g sacharidy0g bílkoviny
Francouzská máslová omáčka, která je vhodná k rybám.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
200 g
velmi studeného másla
2 lžíce
studené vody
200 ml
suchého bílého vína
3 lžíce
bílého vinného octa
2 lžičky
šalotky
- najemno nasekané
1 lžička
čerstvé citronové šťávy
2 špetky
bílého mletého pepře
2 špetky
soli
Postup přípravy
Do rendlíku nalijte víno, přidejte vinný ocet, šalotku a vařte, až se tekutina zredukuje na polovinu.
Přidejte 2 lžíce studené vody a po malých dávkách zašlehejte máslo.
Dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.