Prostreno.cz

Omáčka k rybám

Francouzská máslová omáčka, která je vhodná k rybám.

Ohodnotit
(7 hlasů)
sun
  • 30min

    10min příprava

    20min vaření

  • 1387 kJ / 331 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy1g
tuky33g

Ingredience na

  • 200 g velmi studeného másla
  • 2 lžíce studené vody
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 3 lžíce bílého vinného octa
  • 2 lžičky šalotky - najemno nasekané
  • 1 lžička čerstvé citronové šťávy
  • 2 špetky bílého mletého pepře
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Do rendlíku nalijte víno, přidejte vinný ocet, šalotku a vařte, až se tekutina zredukuje na polovinu.
  2. Přidejte 2 lžíce studené vody a po malých dávkách zašlehejte máslo.
  3. Dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Omáčka k rybám

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat