Vepřová panenka na zelenině
Vepřové maso se spoustou chutné zeleniny.
-
1h a 25min
25min příprava
60min vaření
-
304 kJ / 72 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny3g
sacharidy5g
tuky5g
Ingredience na
Postup přípravy
- Očištěnou zeleninu nakrájejte a nasypte do pekáčku.
- Zeleninu jemně osolte a promíchejte.
- Vepřovou panenku potřete olejem, posypte solí, pepřem, kurkumou, nakrájenou petrželkou a šalvějí.
- Koření a bylinky důkladně vetřete do masa.
- Maso položte na zeleninu a pečte přikryté v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 25 minut. Pokud je potřeba, podlijte trochou vody, nebo vývaru.
- Maso odkryjte a pečte ještě 25 minut, nebo až je maso měkké, záleží na velikosti vepřové panenky.