Prostreno.cz

Kachní prsa se šalotkou

Zapomeňte na zdlouhavé pečení a mastnotu. Tahle šťavnatá prsíčka voní rozmarýnem a jsou hotová raz dva.

  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 291 kJ / 69 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy8g
tuky3g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Šalotky oloupejte, nasypte je do malé zapékací misky, podlijte vývarem, přidejte celé stroužky česneku, lžíci másla a 2 snítky tymiánu. Přikryté duste v troubě předehřáté na 200 °C doměkka.
  2. Kachní prsa omyjte, osušte a položte je kůží nahoru. Na vrchní straně s kůží vytvořte ostrým nožem po celé délce zářezy asi půl centimetru od sebe. Otočte je a nařežte je stejně i napříč – na jemnou mřížku. Kůže tak bude křupavá, zlatá a vypeče se z ní tuk.
  3. Maso po obou stranách osolte, opepřete a posypte jemně nasekaný tymiánem, tymián přimáčkněte k masu a prsa položte kůží na studenou pánev bez tuku. Zapněte na plný výkon a opékejte 8–10 minut tak, aby kůže zezlátla a vypekl se tuk. Pokud se začne vypečené sádlo v pánvi přepalovat, ztlumte trochu oheň.
  4. Předehřejte troubu na 170 °C.
  5. Prsa otočte a opékejte další 2–3 minuty. Do masa nepíchejte, na otáčení použijte obracečku.
  6. Potom maso přendejte do pekáčku kůží nahoru a dopečte 8–10 minut v troubě tak, aby maso zůstalo šťavnaté a nevysušené.
  7. Upečená prsa vyjměte z trouby a nechte ještě zhruba 10 minut odpočívat. Pak je nakrájejte nožem na šikmé řezy, ale až těsně před podáváním. Bude křehké, narůžovělé a při krájení z něj nevyteče šťáva.
  8. Podávejte se šalotkou a nejlépe s bramborovou kaší.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kachní prsa se šalotkou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat