Prostreno.cz

Telecí maso se šalotkou, mrkví a žampióny

Jemné telecí maso dušené v červeném víně .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 55min

    25min příprava

    1h a 30min vaření

  • 536 kJ / 128 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy12g
tuky6g

Ingredience na

  • 800 g telecí kýty - nebo plec
  • 3 lžíce másla
  • 5 lžic oleje
  • 250 ml červeného vína
  • 4 špetky mletého pepře
  • 4 špetky soli
  • 2 ks mrkve
  • 4 stroužky česneku
  • 2 ks bobkového listu
  • 1 snítka tymiánu
  • 6 ks malých šalotek
  • 250 g žampiónů - nakrájené na silnější plátky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na silnější plátky a orestujte je na 2 lžících másla a 2 lžících oleje.
  2. Maso podlijte vínem, osolte, opepřete, přidejte oloupanou, na větší kousky nakrájenou mrkev, oloupaný česnek, bobkový list, tymián a duste doměkka. Pokud je třeba, podlijte ještě vínem, nebo vývarem.
  3. Šalotky oloupejte a vcelku je poduste spolu s nakrájenými žampióny na 3 lžících oleje a lžíci másla.
  4. Cibulky a žampióny přidejte k měkkému masu.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí maso se šalotkou, mrkví a žampióny

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat