Prostreno.cz

Telecí kýta dušená na víně

Telecí maso dušené s bílým vínem a zeleninou.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 55min

    25min příprava

    1h a 30min vaření

  • 579 kJ / 138 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy6g
tuky8g

Ingredience na

  • 500 g telecí kýty
  • 300 ml bílého vína
  • 120 g másla
  • 2 lžíce oleje
  • 4 špetky mletého pepře
  • 2 špetky soli
  • 300 g kořenové zeleniny
  • 0.5 ks pórku
  • 2 ks cibule
  • 2 snítky čerstvého oregana
  • 250 ml domácího zeleninového vývaru

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky a orestujte na másle s olejem, orestované maso vyndejte děrovanou lžíci na talíř.
  2. Do hrnce ve kterém jste restovali maso přidejte očištěnou, nakrájenou zeleninu a orestujte ji.
  3. K zelenině přidejte maso, oregano, víno a vývar. Duste doměkka.
  4. Maso podle chuti osolte a opepřete.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    53,32g
  • Sacharidy:

    173,60g
    • Cukry:

      18,00g
  • Tuky:

    193,44g
  • Vláknina:

    69,00g

Aktivita pro spálení: 138 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

41

minut uklízení



Podobné recepty

Telecí maso na paprice

(3 hlasů)
1h a 50min
333 kJ

Telecí paprikáš

(3 hlasů)
1h a 55min
401 kJ

Telecí kostky na pivu

(2 hlasů)
1h a 50min
753 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Telecí kýta dušená na víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat