Prostreno.cz

Dušené telecí maso s mrkví

Jemné telecí maso s dušenou mrkví. Telecí maso je velmi jemné, obsahuje málo tuku a je dobře stravitelné.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 2h a 0min

    30min příprava

    1h a 30min vaření

  • 490 kJ / 117 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy6g
tuky7g

Ingredience na

  • 1 kg telecího masa - kýta, pečeně, spodní šál
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 300 ml domácího masového vývaru
  • 2 větvičky čerstvého tymiánu
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička hrubě mletého pepře
  • 1 kg mrkve
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce cukru
  • Na potření
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Maso svažte potravinářským provázkem do stejně vysokého i širokého balíčku.
  2. Maso potřete olejem, osolte ho a opepřete. Koření vetřete do masa.
  3. Maso vložte do pekáčku se 4 lžícemi rozehřátého oleje a maso ze všech stran opečte.
  4. Vývar promíchejte s jablečným octem a maso podlijte.
  5. K masu přidejte větvičky tymiánu a maso duste v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 90 minut, nebo až je maso měkké. Maso během pečení několikrát otočte,pokud je třeba,podlijte dalším vývarem.
  6. Mezitím si připravte mrkev. Očištěnou mrkev nakrájejte na stejně velké kousky.
  7. Mrkev nasypte do hrnce, podlijte vodou tak, aby byla mrkev přikrytá, přidejte máslo, cukr a duste odkryté, až se voda odpaří a mrkev je měkká. Mrkev podle chuti osolte.
  8. Měkké maso nakrájejte na plátky a podávejte s mrkví.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené telecí maso s mrkví

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat