Prostreno.cz

Vepřová plec na česneku

Šťavnaté dušené vepřové maso s česnekem a jablky.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 507 kJ / 121 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy4g
tuky9g

Ingredience na

  • 800 g vepřové plece bez kosti
  • 6 stroužků česneku - větších
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžíce sušené šalvěje
  • 2 ks jablek
  • 2 ks větší cibule
  • 300 ml světlého piva

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Maso osolte a položte do pekáčku.
  3. Posypte šalvěji, kolem masa nasypte oloupanou, nakrájenou cibuli, oloupané stroužky česneku a nakrájená jablka.
  4. Maso podlijte pivem, přikryjte a duste v troubě doměkka.
  5. Maso dopečte odkryté.
  6. Upečené maso nakrájejte na plátky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová plec na česneku

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat