Vepřová plec na česneku
Šťavnaté dušené vepřové maso s česnekem a jablky.
-
2h a 20min
20min příprava
2h a 0min vaření
-
507 kJ / 121 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny6g
sacharidy4g
tuky9g
Ingredience na
- 800 g
vepřové plece bez kosti
- 6 stroužků
česneku
- větších
- 0.5 lžičky
soli
- 0.5 lžíce
sušené šalvěje
- 2 ks
jablek
- 2 ks
větší cibule
- 300 ml
světlého piva
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 190 °C.
- Maso osolte a položte do pekáčku.
- Posypte šalvěji, kolem masa nasypte oloupanou, nakrájenou cibuli, oloupané stroužky česneku a nakrájená jablka.
- Maso podlijte pivem, přikryjte a duste v troubě doměkka.
- Maso dopečte odkryté.
- Upečené maso nakrájejte na plátky.