Plněné mleté maso
Mleté maso, plněné sýrem a sušenými rajčaty.
-
1h a 30min
30min příprava
60min vaření
-
649 kJ / 155 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny7g
sacharidy7g
tuky10g
Ingredience na
- 700 g
mletého vepřového masa
- 0.5 hrnku
strouhanky
- 100 ml
ledové, perlivé vody
- 1 ks
cibule
- 1 lžíce
oleje
- 2 ks
vajec
- 0.5 lžičky
bylinkové soli
- 2 špetky
bílého pepře
- Na náplň
- 150 g
sýra
- mozzarrella,čedar,feta apod.
- 6 ks
sušených rajčat v oleji
- dobře okapaných
- Na ozdobu
- 5 lístků
čerstvé bazalky
Postup přípravy
- Maso dejte do misky, přidejte jemně nakrájenou cibuli, strouhanku, vejce, olej, bylinkovou sůl a pepř. Směs promíchejte.
- K masu přidejte ledovou vodu a vše ještě jednou důkladně promíchejte.
- Z masa vytvořte plát.
- Na jednu polovinu masa položte na plátky nakrájený sýr a nakrájená rajčata.
- Maso se sýrem a rajčaty přikryjte druhou polovinou masa.
- Maso položte do vymazaného pekáčku a pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 50-60 minut. Pokud je potřeba, podlijte maso trochou vody, nebo vývarem.
- Před podáváním ozdobte maso lístky bazalky.