Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Polévka z lahůdkové cibulky

sun
3hlasy
Hodnotit

50min

20min příprava

30min vaření

403 kJ

energetická hodnota na 100g

140 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:6g tuky7g sacharidy4g bílkoviny

Jemná, krémová, cibulová polévka ze skandinávské kuchyně.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 2 svazky lahůdkové cibulky s natí
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 špetky soli
  • 1.5 l slabého kuřecího vývaru
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 200 ml 33% smetany
  • 3 špetky mletého bílého pepře
  • 6 lžic strouhaného čedaru
  • K podávání
  • 120 g uzeného lososa - nakrájený na proužky

Postup přípravy

  • Omytou cibuli nakrájejte a krátce orestujte na másle.
  • Cibuli posypte moukou a minutu míchejte.
  • Postupně za stálého míchání přilijte vývar, pak víno. Vařte 15 minut.
  • Přidejte smetanu a vařte 5 minut, podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  • Podávejte s proužky uzeného lososa a strouhaným sýrem.
Tuňákové krokety

Tuňákové krokety

1 hlas
60min 615kJ 130 Kč
Telecí rolády s majoránkou

Telecí rolády s majoránkou

4 hlasy
1h a 25min 1049kJ 320 Kč

Podobné recepty

Thajská kari polévka

Thajská kari polévka

3 hlasy
55min 870 kJ 130 Kč
Polévka s růžičkovou kapustou

Polévka s růžičkovou kapustou

4 hlasy
55min 387 kJ 120 Kč
Polévka z topinambur a artyčoku

Polévka z topinambur a artyčoku

5 hlasů
1h a 5min 403 kJ 90 Kč
Polévka s treskou a rýží

Polévka s treskou a rýží

2 hlasy
1h a 5min 444 kJ 140 Kč
Polévka z řapíkatého celeru

Polévka z řapíkatého celeru

3 hlasy
55min 238 kJ 80 Kč
Polévka z černých fazolí

Polévka z černých fazolí

6 hlasů
35min 294 kJ 80 Kč

Články nejen o vaření