Prostreno.cz

Polévka z lahůdkové cibulky

Jemná, krémová, cibulová polévka ze skandinávské kuchyně.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 408 kJ / 97 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy7g
tuky6g

Ingredience na

  • 2 svazky lahůdkové cibulky s natí
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 špetky soli
  • 1.5 l slabého kuřecího vývaru
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 200 ml 33% smetany
  • 3 špetky mletého bílého pepře
  • 6 lžic strouhaného čedaru
  • K podávání
  • 120 g uzeného lososa - nakrájený na proužky

Postup přípravy

  1. Omytou cibuli nakrájejte a krátce orestujte na másle.
  2. Cibuli posypte moukou a minutu míchejte.
  3. Postupně za stálého míchání přilijte vývar, pak víno. Vařte 15 minut.
  4. Přidejte smetanu a vařte 5 minut, podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  5. Podávejte s proužky uzeného lososa a strouhaným sýrem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z lahůdkové cibulky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat