Prostreno.cz

Thajská kari polévka

Jemně pikantní kari polévka se zeleninou a bílými fazolemi.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 872 kJ / 208 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy14g
tuky14g

Ingredience na

  • 8 ks kešu ořechů
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička kurkumy
  • 150 g konzervovaných bílých fazolí
  • 2 ks šalotky
  • 1 ks malé červené papriky
  • 1 ks malé zelené papriky
  • 200 g mražené kukuřice
  • 1 ks větší mrkve
  • 1.8 l zeleninového vývaru
  • 2 ks lahůdkové cibulky
  • 1 lžíce thajské žluté kari pasty
  • 1 špetka mletého kmínu
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 250 ml kokosového mléka
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Ořechy namočte na 30 minut do vlažné vody. Pak ořechy nahrubo rozmixujte, nebo rozdrťte válečkem.
  2. V hrnci na oleji nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou šalotku.
  3. Šalotku posypte kurkumou, kmínem, přidejte kari pastu a minutu míchejte.
  4. Očištěnou zeleninu nakrájejte na kostičky a spolu s kukuřicí ji nasypte k šalotce.
  5. Promíchejte, zalijte vývarem, přidejte vodou propláchnuté fazole a vařte 15 minut.
  6. Polovinu polévky rozmixujte a smíchejte ji s nerozmixovanou polévkou.
  7. Do polévky přidejte kokosové mléko, kešu ořechy a vařte 10 minut.
  8. Hotovou polévku dochuťte podle potřeby solí a limetkovou šťávou.
  9. Polévku podávejte posypanou nakrájenou cibulkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Thajská kari polévka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat