Prostreno.cz

Polévka z topinambur a artyčoku

Krémová polévka s portským vínem.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 410 kJ / 98 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy8g
tuky5g

Ingredience na

  • 1 ks artyčoku
  • 2 ks topinambur
  • 1.5 l kuřecího vývaru
  • 2.5 lžíce másla
  • 2 ks žloutků
  • 250 ml smetany na vaření
  • 2 špetky soli
  • 6 špetek hrubě mletého pepře
  • 150 ml bílého portského vína

Postup přípravy

  1. Očištěný artyčok a oloupané topinambury nakrájejte.
  2. Zeleninu krátce orestujte na másle, zalijte vývarem a vařte, až je zelenina měkká.
  3. Polévku rozmixujte, můžete také rozmixovat pouze polovinu polévky a smíchat s nerozmixovanou.
  4. Do polévky přidejte smetanu, víno a polévku nechte projít varem.
  5. Podle chuti osolte a opepřete a do polévky za stálého míchání přidejte žloutky.
  6. Podávejte posypané pepřem.
  7. Můžete podávat s opečenou slaninou.

TIP:

K přípravě polévky můžete použít i sherry, nejlépe bílé.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z topinambur a artyčoku

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat