Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Kančí kýta s povidlovou omáčkou

lanvin
0hlasů
Hodnotit

2h a 50min

20min příprava

2h a 30min vaření

376 kJ

energetická hodnota na 100g

300 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:4g tuky5g sacharidy8g bílkoviny

Šťavnaté dušené kančí maso se skvělou omáčkou.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 800 g kančí kýty
  • 1 ks velké cibule
  • 0.5 lžíce sádla
  • 100 g slaniny
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks petržel
  • 3 stroužky česneku
  • 8 kuliček jalovce
  • 3 ks bobkového listu
  • 0.5 lžičky drceného kmínu
  • 0.5 lžičky tymiánu
  • 4 špetky mletého pepře
  • 4 špetky soli
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce švestkových povidel
  • 50 g perníku na strouhání - volitelné

Postup přípravy

  • Očištěné maso nakrájejte na silnější plátky.
  • Na rozehřátém sádle lehce orestujte oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a na kostky nakrájenou slaninu.
  • Přidejte oloupanou a na větší kousky nakrájenou mrkev a petržel, celé, oloupané stroužky česneku a nakrájené maso. Restujte, až se maso „zatáhne“.
  • Přidejte všechno koření, osolte, opepřete a zalijte vývarem (můžete zalít i červeným vínem) a vařte, až je maso měkké.
  • Omáčku propasírujte a do omáčky vmíchejte povidla.
  • Omáčku můžete podle chuti zahustit strouhaným perníkem.
Plněný pita chléb

Plněný pita chléb

1 hlas
50min 889kJ 90 Kč
Salát z nových brambor

Salát z nových brambor

2 hlasy
45min 250kJ 85 Kč

Podobné recepty

Dušené srnčí na česneku

Dušené srnčí na česneku

26 hlasů
2h a 50min 645 kJ 440 Kč
Zvěřinový guláš

Zvěřinový guláš

9 hlasů
2h a 20min 454 kJ 220 Kč
Srnčí ragů

Srnčí ragů

4 hlasy
1h a 50min 451 kJ 250 Kč
Dušené zvěřinové kostky

Dušené zvěřinové kostky

3 hlasy
3h a 5min 881 kJ 320 Kč
Rychlý zvěřinový guláš

Rychlý zvěřinový guláš

1 hlas
1h a 20min 101 kJ 160 Kč
Bažantí prsíčka na víně

Bažantí prsíčka na víně

0 hlasů
60min 804 kJ 270 Kč

Články nejen o vaření