Prostreno.cz

Kančí kýta s povidlovou omáčkou

Šťavnaté dušené kančí maso se skvělou omáčkou.

  • 2h a 50min

    20min příprava

    2h a 30min vaření

  • 709 kJ / 169 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy20g
tuky5g

Ingredience na

  • 800 g kančí kýty
  • 1 ks velké cibule
  • 0.5 lžíce sádla
  • 100 g slaniny
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks petržel
  • 3 stroužky česneku
  • 8 kuliček jalovce
  • 3 ks bobkového listu
  • 0.5 lžičky drceného kmínu
  • 0.5 lžičky tymiánu
  • 4 špetky mletého pepře
  • 4 špetky soli
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce švestkových povidel
  • 50 g perníku na strouhání - volitelné

Postup přípravy

  1. Očištěné maso nakrájejte na silnější plátky.
  2. Na rozehřátém sádle lehce orestujte oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a na kostky nakrájenou slaninu.
  3. Přidejte oloupanou a na větší kousky nakrájenou mrkev a petržel, celé, oloupané stroužky česneku a nakrájené maso. Restujte, až se maso „zatáhne“.
  4. Přidejte všechno koření, osolte, opepřete a zalijte vývarem (můžete zalít i červeným vínem) a vařte, až je maso měkké.
  5. Omáčku propasírujte a do omáčky vmíchejte povidla.
  6. Omáčku můžete podle chuti zahustit strouhaným perníkem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kančí kýta s povidlovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat