Prostreno.cz

Dušené srnčí na česneku

Dušená srnčí kýta na česneku a bílém víně.

Ohodnotit
(27 hlasů)
  • 2h a 50min

    20min příprava

    2h a 30min vaření

  • 731 kJ / 174 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy6g
tuky13g

Ingredience na

  • 80 ml rostlinného oleje
  • 4 porce srnčí kýty - 1 porce přibližně 180 g
  • 8 stroužků česneku
  • 5 špetek soli
  • 200 ml bílého vína
  • 150 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce citronové kůry
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 150 ml smetany
  • 2 lžíce světlé instantní jíšky
  • Na ozdobu
  • 4 snítky čerstvého rozmarýnu

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Porce masa potřete olejem a do masa vetřete sůl.
  3. Na rozehřátém oleji maso z obou stran zprudka opečte.
  4. Maso uložte do pekáčku, posypte oloupanými, nakrájenými stroužky česneku, citronovou kůrou, tymiánem, přilijte víno a kuřecí vývar.
  5. Přikryté duste v troubě 90-120 minut záleží na stáři masa.
  6. Do výpeku nalijte smetanu, ve které rozmíchejte instantní jíšku a ještě chvíli povařte.
  7. Podávejte se snítkou rozmarýnu.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené srnčí na česneku

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat