Prostreno.cz

Dušené srnčí na česneku

Dušená srnčí kýta na česneku a bílém víně.

Ohodnotit
(27 hlasů)
  • 2h a 50min

    20min příprava

    2h a 30min vaření

  • 915 kJ / 218 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy7g
tuky16g

Ingredience na

  • 80 ml rostlinného oleje
  • 4 porce srnčí kýty - 1 porce přibližně 180 g
  • 8 stroužků česneku
  • 5 špetek soli
  • 200 ml bílého vína
  • 150 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce citronové kůry
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 150 ml smetany
  • 2 lžíce světlé instantní jíšky
  • Na ozdobu
  • 4 snítky čerstvého rozmarýnu

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Porce masa potřete olejem a do masa vetřete sůl.
  3. Na rozehřátém oleji maso z obou stran zprudka opečte.
  4. Maso uložte do pekáčku, posypte oloupanými, nakrájenými stroužky česneku, citronovou kůrou, tymiánem, přilijte víno a kuřecí vývar.
  5. Přikryté duste v troubě 90-120 minut záleží na stáři masa.
  6. Do výpeku nalijte smetanu, ve které rozmíchejte instantní jíšku a ještě chvíli povařte.
  7. Podávejte se snítkou rozmarýnu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    57,62g
  • Sacharidy:

    196,40g
    • Cukry:

      2,80g
  • Tuky:

    275,98g
  • Vláknina:

    59,00g

Aktivita pro spálení: 218 kcal

27

minut jízdy na kole

20

minut běhu

65

minut uklízení



Podobné recepty

Srnčí plátky s ořechovým přelivem

(16 hlasů)
1h a 10min
1337 kJ

Srnčí plátky s hruškou

(16 hlasů)
30min
699 kJ

Srnčí medailonky

(12 hlasů)
60min
704 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené srnčí na česneku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat