Prostreno.cz

Ryba s rajčaty a olivami

Dobré, lehké a zdravé jídlo.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 453 kJ / 108 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy2g
tuky8g

Ingredience na

  • 800 g rybího filé - sumce nebo candáta
  • 120 ml suchého bílého vína
  • 300 g cherry rajčat
  • 2 lžíce kaparů
  • 1 ks žluté papriky
  • 1 ks sterilované červené kapie
  • 10 ks zelených oliv bez pecek
  • 60 ml olivového oleje
  • 5 špetek soli
  • 5 špetek hrubě mletého barevného pepře
  • 1 hrst petrželky - nasekané

Postup přípravy

  1. Ryby osolte a opepřete.
  2. V pánvi na rozehřátém oleji ryby krátce z obou stran opečte.
  3. K rybám přidejte nakrájená rajčata, na plátky nakrájené olivy, nadrobno nakrájenou žlutou papriku a nasekané kapary.
  4. Podlijte vínem a duste podle velikosti rybích filetů 10-15 minut.
  5. Odstavte z ohně, přidejte na malé kousky nakrájenou kapii a posypte nasekanou petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba s rajčaty a olivami

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat