Prostreno.cz

Ryba s pomerančovou omáčkou

Omáčka, která rybu rázem promění v lahodnou specialitu. Kůra z běžně prodávaných pomerančů je chemicky ošetřená, na tento recept proto kupte raději bio pomeranče.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 650 kJ / 155 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy5g
tuky11g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Jeden pomeranč nakrájejte na plátky a rozložte je na dno vymazané zapékací misky.
  3. Rybí filety osolte, opepřete a položte je na plátky pomeranče.
  4. Ryby pokapejte olejem a pečte 25-30 minut v předehřáté troubě.
  5. Na lžíci oleje a lžíci másla orestujte drobně nakrájenou šalotku.
  6. K šalotce přidejte nastrouhanou kůru z jednoho pomeranče, šťávu ze dvou pomerančů, dijonskou hořčici, tymián a vše prohřejte.
  7. Nakonec přidejte 4 lžíce studeného másla a důkladně promíchejte.
  8. Ryby podávejte s omáčkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    41,01g
  • Sacharidy:

    121,50g
    • Cukry:

      27,37g
  • Tuky:

    371,65g
  • Vláknina:

    47,00g

Aktivita pro spálení: 155 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

46

minut uklízení



Podobné recepty

Treska pečená v troubě

(8 hlasů)
1h a 10min
389 kJ

Treska s pomerančovou šťávou

(1 hlasů)
55min
324 kJ

Kapří podkovy na fenyklu

(6 hlasů)
50min
830 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba s pomerančovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat