Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Nudlový salát s rajčaty a avokádem

lentilka
1hlas
Hodnotit

35min

35min příprava

464 kJ

energetická hodnota na 100g

130 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:7g tuky11g sacharidy2g bílkoviny

Vynikající nudlový salát vhodný jako hlavní chod, salát je velmi snadný na přípravu.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 250 g suchých nudlí - rýžové, čínské apod.
  • 300 g cherry rajčat
  • 150 g cukrového hrášku - volitelné
  • 3 ks lahůdkové cibulky
  • 4 lístky máty
  • 1 ks dlouhé červené chilli papričky
  • 1 ks avokáda
  • 2 lžíce opražených sezamových semínek
  • Na ozdobu
  • 2 snítky máty
  • Na zálivku
  • 4 lžíce sezamového oleje
  • 4 lžíce limetkové šťávy
  • 2 špetky soli
  • 2 lžičky pískového cukru

Postup přípravy

  • Nudle uvařte podle návodu na obalu, uvařené nudle propláchněte studenou vodou, sceďte je a nechte dobře okapat.
  • Nudle vysypte z cedníku na servírovací misku.
  • Rajčata překrojte na polovinu a nasypte je na nudle.
  • Přidejte na velmi tenké plátky nakrájený hrášek a avokádo.
  • Cibulky, lístky máty a chilli papričku nakrájejte na tenké plátky a salát posypte.
  • Olej, cukr, sůl a limetkovou šťávu prošlehejte v misce a salát pokapejte.
  • Ozdobte snítkami máty, posypte sezamovými semínky a podávejte.
TIP:

Cukrový hrášek použijte při letní přípravě salátu.

Kuřecí prsa s dušenými kopřivami

Kuřecí prsa s dušenými kopřivami

1h a 20min 515kJ 140 Kč
Chřest s vařenými vejci

Chřest s vařenými vejci

35min 741kJ 140 Kč

Podobné recepty

Salát z řapíkatého celeru

Salát z řapíkatého celeru

5 hlasů
0min 878 kJ 130 Kč
Mexický zelný salát

Mexický zelný salát

0 hlasů
35min 289 kJ 140 Kč
Zimní zeleninový salát

Zimní zeleninový salát

3 hlasy
30min 330 kJ 70 Kč
Rýžový salát s rozinkami a ořechy

Rýžový salát s rozinkami a ořechy

0 hlasů
50min 995 kJ 99 Kč
Salát z čerstvých fíků

Salát z čerstvých fíků

3 hlasy
25min 618 kJ 230 Kč
Kuskusový salát

Kuskusový salát

4 hlasy
0min 547 kJ 120 Kč

Články nejen o vaření