Prostreno.cz

Pečená pražma

Pražma neboli dorada patří co se oblíbenosti a chutě týče mezi královny středomořské kuchyně. Vzhledem k tomu, že má nejen chutné, ale také pevné maso je ideální ke grilování či pečení. 

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 553 kJ / 132 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy8g
tuky8g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Ryby omyjte, osušte a několikrát ostrým nožem nařízněte kůži. Velmi dobře omyté brambory nakrájejte i se slupkou na 5 cm plátky.
  2. Uložte na plech, přidejte omytý, na plátky nakrájený fenykl. Osolte, opepřete, pokapejte olejem. Ryby osolte, posypte pepřem, paprikou, fenyklem a uložte na brambory.
  3. Vložte do trouby předehřáté na 200°C. Pečte přibližně 30 minut. Podávejte s plátkem citronu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    45,50g
  • Sacharidy:

    156,10g
    • Cukry:

      24,73g
  • Tuky:

    117,86g
  • Vláknina:

    69,00g

Aktivita pro spálení: 132 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

39

minut uklízení



Podobné recepty

Ryba na kaparech

(12 hlasů)
55min
509 kJ

Sleďové filety v zakysané smetaně

(20 hlasů)
2h a 20min
622 kJ

Treska s rýží a pórkem

(28 hlasů)
30min
406 kJ
Více receptů

Celkem 4 komentářů

maxiking
10.12.2016
hedvika
02.05.2016
heenna
16.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Lasagne

(1 hlasů)

Italská fazolová polévka

(5 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pečená pražma

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat