Prostreno.cz

Pečená pražma

Pražma neboli dorada patří co se oblíbenosti a chutě týče mezi královny středomořské kuchyně. Vzhledem k tomu, že má nejen chutné, ale také pevné maso je ideální ke grilování či pečení. 

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 539 kJ / 128 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy8g
tuky8g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Ryby omyjte, osušte a několikrát ostrým nožem nařízněte kůži. Velmi dobře omyté brambory nakrájejte i se slupkou na 5 cm plátky.
  2. Uložte na plech, přidejte omytý, na plátky nakrájený fenykl. Osolte, opepřete, pokapejte olejem. Ryby osolte, posypte pepřem, paprikou, fenyklem a uložte na brambory.
  3. Vložte do trouby předehřáté na 200°C. Pečte přibližně 30 minut. Podávejte s plátkem citronu.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečená pražma

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat