Prostreno.cz

Treska s rýží a pórkem

Recept na přípravu chutné tresky. Dietářky by tento recept určitě měly zařadit do svého jídelníčku.

Ohodnotit
(28 hlasů)
  • 30min

    10min příprava

    20min vaření

  • 384 kJ / 91 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy3g
tuky5g

Ingredience na

  • 4 ks filetů z tresky
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks malého pórku
  • 1 lžička sušeného zázvoru
  • 1/2 skleničky vody
  • 3 špetky soli
  • 4 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce škrobové moučky
  • 1/4 ks chilli papričky bez semínek
  • 150 ml vody

Postup přípravy

  1. Rybí filety osolte, dejte na hlubší pánev zalijte vodou a 5 minut povařte. Vyndejte na talíř děrovanou lžící.
  2. Pórek a očištěnou mrkev nakrájejte na 3 cm kousky a pak na tenké proužky. Na pánev s olejem dejte proužky mrkve a pórku, přidejte rybí filety a přelijte 150 ml vody, ve které rozmíchejte škrobovou moučku.
  3. Dále přidejte nakrájenou chilli papričku, zázvor a sójovou omáčku. Duste pomalu 15 minut. Občas lehce promíchejte.
  4. Podávejte s rýží.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Treska s rýží a pórkem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat