Prostreno.cz

Těstoviny s olivami a sýrem feta

Těstoviny jsou rychle hotové a přitom plné chuti. K přípravě dobrého jídla stačí jen pár pečlivě vybraných surovin.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 680 kJ / 162 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy8g
tuky13g

Ingredience na

  • 250 g těstovin - nejlépe vřetena
  • 250 g mraženého hrášku
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 lžíce octa
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • 1 špetka pískového cukru - nebo podle chuti
  • 1 ks menší salátové okurky
  • 150 g sýra feta - nebo jiný sýr
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 20 ks zelených oliv

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Přibližně 2 minuty před dovařením nasypte k těstovinám hrášek.
  2. Uvařené těstoviny s hráškem sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte dobře okapat.
  3. Těstoviny s hráškem nasypte do misky.
  4. Okurku rozkrojte podélně na polovinu, vyndejte semínka a okurku nakrájejte na plátky.
  5. Nakrájenou okurku a olivy přisypte k těstovinám.
  6. Sýr nakrájejte na kostičky a přidejte do misky.
  7. Smíchejte olej, nasekaný tymián, ocet, 2 špetky soli, pepř, cukr, směs přidejte do salátu a lehce promíchejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Těstoviny s olivami a sýrem feta

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat