Prostreno.cz

Hruškový nákyp

Zbyl vám toustový chléb? Připravte si skvělý nákyp. Hrušky lze koupit po celý rok. Můžete podávat jako sladký oběd, nebo klidně jako dezert s kopečkem šlehačky.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 0min
  • 798 kJ / 190 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy21g
tuky6g

Ingredience na

  • 10 plátků bílého toustového chleba
  • 300 ml mléka
  • 80 g moučkového cukru
  • 1 lžíce mleté skořice
  • 3 ks vajec
  • 450 g oloupaných hrušek
  • 2 lžíce mletých ořechů - na vysypání formy
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Menší zapékací misku vymažte máslem a vysypte ořechy (nebo jemnou strouhankou).
  3. Do misky uložte polovinu toustového chleba, na chleba uložte na plátky nakrájené hrušky, posypte je skořicí a přikryjte druhou polovinou toustového chleba.
  4. Vejce v misce vyšlehejte s cukrem, přidejte mléko a promíchejte.
  5. Mlékem přelijte toustový chléb a hrušky.
  6. Pečte v předehřáté troubě přibližně 40 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hruškový nákyp

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat