Prostreno.cz

Karbanátky z brambor a sýra

Voní koriandrem a šmrnc jim dodává pikantní kořenicí směs.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 607 kJ / 145 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy15g
tuky10g

Ingredience na

  • 1 kg brambor - stejně velkých
  • 120 g nastrouhaného sýra typu ementál
  • 0.5 lžíce směsi pikantního mexického koření (mix)
  • 1 ks nakládaná červená paprika
  • 2 ks vyšlehaná vejce
  • 4 lžíce hrubé mouky nebo kukuřičné krupice
  • 3 snítky nasekaného koriandru
  • 3 špetky soli
  • Na smažení
  • 100 ml oleje

Postup přípravy

  1. Oloupané brambory uvařte v osolené vodě doměkka.Uvařené brambory sceďte.
  2. Brambory nasypte do větší misky a nahrubo je rozmačkejte.
  3. Přidejte sýr, vejce, nakrájenou papriku, koření a nasekaný koriandr. Podle potřeby přidejte mouku,nebo kukuřičnou krupici. Vše dobře promíchejte.
  4. Z hmoty tvarujte karbanátky,které zvolna z obou stran opečte v rozehřátém oleji.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    4,00g
  • Sacharidy:

    20,00g
    • Cukry:

      0,53g
  • Tuky:

    118,36g
  • Vláknina:

    4,00g

Aktivita pro spálení: 145 kcal

18

minut jízdy na kole

13

minut běhu

43

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Karbanátky z brambor a sýra

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat