Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Polévka s divokou rýži

lentilka
0hlasů
Hodnotit

1h a 5min

20min příprava

45min vaření

369 kJ

energetická hodnota na 100g

110 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:5g tuky7g sacharidy5g bílkoviny

Hutné, takzvané přesnídávkové polévky nejsou výsadou jen české kuchyně – tahle je inspirovaná kuchyní japonskou.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 0.5 hrnku nevařené divoké rýže
  • 1 ks větší mrkve - hrubě nastrouhaná
  • 1.5 l vody - nebo kuřecího vývaru
  • 350 g kuřecích prsou
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 ks malé cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 200 ml smetany
  • 0.5 hrnku plátků mandlí

Postup přípravy

  • Na oleji nechte zesklovatět oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli s kuřecím masem, pokrájeným na tenké proužky.
  • Přidejte propláchnutou rýži a promíchejte.
  • Zalijte vodou, nebo vývarem a na mírném ohni vařte za občasného promíchání 15 minut.
  • Pak přidejte mrkev, na plátky nakrájený řapíkatý celer, smetanu, ve které rozmíchejte mouku a vařte dalších 15 minut.
  • Před podáváním posypte plátky mandlí.
TIP:

Mandle můžete nasucho orestovat v pánvi.

Kuřecí prsa s dušenými kopřivami

Kuřecí prsa s dušenými kopřivami

1h a 20min 515kJ 140 Kč
Chřest s vařenými vejci

Chřest s vařenými vejci

35min 741kJ 140 Kč

Podobné recepty

Brynzová polévka

Brynzová polévka

0 hlasů
50min 288 kJ 90 Kč
Japonská polévka s ředkvičkami

Japonská polévka s ředkvičkami

1 hlas
35min 218 kJ 99 Kč
Fazolová polévka s kořením garam masala

Fazolová polévka s kořením garam masala

2 hlasy
2h a 20min 358 kJ 99 Kč
Polévka s cizrnou a zeleninou

Polévka s cizrnou a zeleninou

1 hlas
45min 366 kJ 80 Kč
Pórková polévka s křupavou slaninou

Pórková polévka s křupavou slaninou

4 hlasy
1h a 5min 437 kJ 140 Kč
Polévka z červené čočky a mrkve

Polévka z červené čočky a mrkve

0 hlasů
55min 300 kJ 80 Kč

Články nejen o vaření