Prostreno.cz

Polévka s divokou rýži

Hutné, takzvané přesnídávkové polévky nejsou výsadou jen české kuchyně – tahle je inspirovaná kuchyní japonskou.

  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 369 kJ / 88 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy7g
tuky5g

Ingredience na

  • 0.5 hrnku nevařené divoké rýže
  • 1 ks větší mrkve - hrubě nastrouhaná
  • 1.5 l vody - nebo kuřecího vývaru
  • 350 g kuřecích prsou
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 ks malé cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 200 ml smetany
  • 0.5 hrnku plátků mandlí

Postup přípravy

  1. Na oleji nechte zesklovatět oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli s kuřecím masem, pokrájeným na tenké proužky.
  2. Přidejte propláchnutou rýži a promíchejte.
  3. Zalijte vodou, nebo vývarem a na mírném ohni vařte za občasného promíchání 15 minut.
  4. Pak přidejte mrkev, na plátky nakrájený řapíkatý celer, smetanu, ve které rozmíchejte mouku a vařte dalších 15 minut.
  5. Před podáváním posypte plátky mandlí.

TIP:

Mandle můžete nasucho orestovat v pánvi.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka s divokou rýži

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat